Live Live

Ødegaard en Darfalou schieten Vitesse naar zege op VVV

Gepubliceerd: Zaterdag 15 december 2018 22:54

Ødegaard en Darfalou schieten Vitesse naar zege op VVV

Vitesse heeft zich zaterdagavond in eigen huis hersteld van het verlies bij laagvlieger NAC Breda. Er werd met 2-1 gewonnen van VVV-Venlo. Oussama Darfalou zorgde tien minuten voor tijd ervoor dat de punten in Arnhem bleven.

Foto: Vitesse.nl/ProShots

Vitesse nam tegen VVV-Venlo meteen het heft in handen. Al na vier minuten had Martin Ødegaard de score kunnen openen, maar zijn inzet spatte uiteen op de buitenkant van de paal. Een half uur later slaagde Ødegaard er wel in Lars Unnerstall, de doelman van VVV, te passeren. Met een schot in de verre hoek: 1-0.
 
VVV bleef in leven doordat Roy Beerens, Oussama Darfalou, Bryan Linssen en doelpuntenmaker Ødegaard verzuimden de marge te vergroten. 
 
De tweede helft was wat minder overtuigend en leverde ook minder kansen op. Toch moest Vitesse een tegentreffer incasseren. Peniel Mlapa zorgde met de punt van zijn schoen voor de gelijkmaker.


Trainer Slutskiy bracht onder meer Hilary Gong in de ploeg en dat legde Vitesse geen windeieren. De buitenspeler snelde langs de Venlose defensie en gaf voor op Darfalou, die met een knappe hakbal Vitesse weer op voorsprong zette: 2-1.
 
Mlapa liet in de slotfase een enorme kans op de gelijkmaker liggen, waarna de zege van Vitesse niet meer in gevaar kwam.

Deel deze pagina: