Live Live

‘t Is stil op straat... maar niet altijd

Gepubliceerd: Zaterdag 04 april 2020 23:45

‘t Is stil op straat... maar niet altijd

Het is vervreemdend de doorgaans zo drukke plekken te zien zonder mensen; een leeg Eusebiusplein, de parkeerplaats bij het zwembad zonder een enkele auto en alle terrassen in de stad waar het meubilair opgestapeld staat te wachten op gezelliger tijden. De zaterdagmarkt was wel gewoon open, maar ziet er ook anders uit met zoveel afzetlinten en veel minder drukte.

Er zijn ook veel ogen die controleren of de 1,5 meter afstand wel goed in acht wordt genomen. Tijdens een wandeling door de stad zijn veel blauwe en gele hesjes van handhavers te zien en ook politie te fiets. Maar waar het overdag inmiddels niet meer ingewikkeld lijkt de coronamaatregelen na te leven, gaat het 's avonds toch mis. In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie moeten ingrijpen op de afgezette Rijnkade, toen daar enkele tientallen auto's verzamelden. Daarbij werd niet alleen de noodverordening overtreden, maar ook de toegestane maximum snelheid. Er zijn 25 bekeuringen uitgedeeld en er is 1 persoon gearresteerd. 


De boete voor met meer dan 3 personen samenkomen en de 1,5 meter afstand niet naleven bedraagt E 390,= Overigens mogen personen uit hetzelfde huishouden wel bij elkaar zijn, ook met meer dan 3. 

De Rijnkade is inmiddels volledig afgezet met barrières. Alle coronamaatregelen gelden voorlopig nog in ieder geval t/m 28 april.

Deel deze pagina: