Live Live

’t Huukske nog steeds in de race voor titel ‘dorpshuis van het jaar’

Gepubliceerd: Maandag 11 november 2019 11:29

’t Huukske nog steeds in de race voor titel ‘dorpshuis van het jaar’

Zondag 3 november jl. was ’t Huukske te zien op TV Gelderland. In het kader van nominatie van ’t Huukske, voor Dorpshuis van het Jaar, heeft TV Gelderland het buurthuis bezocht. “Je kunt het hier terugkijken als je die uitzending gemist hebt” glimlacht Marleen Verbree, coördinator pr-commissie bij ’t Huukske. Jaarlijks strijden zes buurt- en dorpshuizen voor de titel van dorpshuis van het jaar. Elke zondag wordt er een uitzending gewijd aan de verschillende dorpshuizen, waaronder dus ’t Huukske. 

“Buurthuis ‘t Huukske van Arnhem-West is er één om trots op te zijn” lacht Marleen. “Er zijn veel activiteiten voor iedereen in de wijk. Er is steeds meer te beleven. Je vindt ’t Huukske in het karakteristieke gebouw middenin de wijk Lombok, op de hoek van Mauriststraat/Nassaustraat, maar ’t Huukske is er niet alleen voor de Lombokkers. Gelukkig weten ook steeds meer Heijenoorders en mensen uit omringende wijken de weg naar het buurthuis te vinden” vertelt Marleen vol trots.

‘t Huukske was het eerste buurthuis in Arnhem dat zonder subsidie draait. Hoe gaat dat dan? “Al meerdere jaren zetten alle vrijwilligers zich samen in om volledig zelfstandig te kunnen draaien. Zo worden de zaaltjes regelmatig verhuurd aan bedrijven, organisaties en particulieren. Ook dan zorgen de vrijwilligers er weer voor dat de deuren open zijn en het de huurders aan niets ontbreekt” maakt Marleen duidelijk.

Er zijn allerlei activiteiten waaraan je actief kan meedoen, zoals yoga, dansavonden, tekenen en nog veel meer. En wat te denken van de altijd drukbezochte buurtquiz? Ook zijn er weer nieuwe activiteiten, zoals een viswedstrijd en een buurtzangkoor. Wil je weten of er voor jou iets bij zit? Kijk dan even op de site of volg ons op onze social media. www.thuukskearnhem.nl en https://www.facebook.com/tHuukskeArnhemWest/

Deel deze pagina: