Live Live

“De situatie kan ook bij ons van minuut tot minuut verschillen”

Gepubliceerd: Maandag 30 maart 2020 16:10

“De situatie kan ook bij ons van minuut tot minuut verschillen”

RTV Arnhem sprak deze week met André Harinck, woonzorgmanager bij de Driegasthuizengroep, maar nu ook in functie als Corona-crisismanager.

Harinck vertelt geen besmettingen te constateren onder de bewoners. Zij maken het onder de omstandigheden goed. (NB: sinds het schrijven van dit artikel kan de situatie zijn veranderd. red.)


De cirkel moet als het ware rond zijn, dus zijn de landelijke maatregelen die zijn genomen strikt en eenduidig: geen bezoek van familieleden en derden aan de bewoners. Ook mogen de bewoners niet naar buiten.
De Driegasthuizengroep heeft voor haar bewoners wel I-pads aangeschaft. Er wordt aan gesprekken via Face Time gedaan om contact met de familie te onderhouden. Verder wordt het personeel opgeschaald als dit nodig is.

Maar hoe ga je te werk als je anderhalve meter afstand moet bewaren? De bewoners moeten immers ook aan- en uitgekleed en gewassen worden? De crisismanager legt uit dat daar richtlijnen voor zijn, afkomstig van het RIVM.

Samen eten is een groot goed bij de Driegasthuizengroep. Vandaar het besluit om voor de bewoners tafels in te richten voor maximaal zestien personen. Tijdens de maaltijd worden bewoners uit elkaar gehaald. Er is nauw contact tussen de instelling en ziekenhuis Rijnstate en ook is er voortdurend overleg met de andere verpleeghuizen in onze stad.

Hoe het de komende periode gaat en waar de instelling nog mee geconfronteerd wordt, is afwachten, zo stelt Harinck. "De situatie kan ook hier van minuut tot minuut verschillen."

Deel deze pagina: