Live Live

'Je kunt niet tot 11 uur €2,90 per uur betalen'

Gepubliceerd: Donderdag 07 november 2019 22:31

'Je kunt niet tot 11 uur €2,90 per uur betalen'

Parkeren in het centrum van Arnhem? Dat kan en moet anders, vindt Talip Aydemir van DENK/Verenigd Arnhem. Hij pleit in de gemeenteraad voor een herziening van de parkeertarieven. "Je kunt niet tot 11 uur €2,90 betalen."

De Arnhemse parkeertarieven rijzen de pan uit, vindt de partij. Aydemir en zijn fractie willen de mogelijkheden onderzoeken om kort in het centrum te parkeren voor 1 euro per uur. En na 18.00 uur zelfs moet het zelfs helemaal gratis worden, vinden ze.

In andere steden kan het ook, stelt Aydemir. "In Rotterdam hebben ze een tarief van 10 cent voor een half uur. Dan kunnen mensen snel even een winkel bezoeken."

En betalen na 18.00 uur? Daar klaagt iedereen over, zegt het DENK/Verenigd Arnhem-raadslid. "Vaak wordt verwezen naar parkeergarages, waar je voor een uur 50 cent betaalt. Mensen die bijvoorbeeld in de Steenstraat moeten zijn, hebben daar niets aan. Want die moeten dan een halve kilometer of een andere afstand lopen."

DENK/Verenigd Arnhem wil een onderzoek over parkeren in de binnenstad instellen. De rest van de raad lijkt dit niet te steunen, verwacht Aydemir. "Spijtig, maar we moeten zoeken naar oplossingen om het college en andere partijen te overtuigen."

Deel deze pagina: