Live Live

'Omdat jouw verhaal ook het mijne is.'

Gepubliceerd: Dinsdag 03 maart 2020 12:09

'Omdat jouw verhaal ook het mijne is.'

Mohamed El Bachiri & David Van Reybrouck

Mohamed El Bachiri & David Van Reybrouck
Woensdag 04 maart 2020 - 20:30 in het stads theater Arnhem
Gebaseerd op het boek van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.
Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Speciaal voor deze voorstelling is er in samenwerking met Amnesty Internationaal een nagesprek ontwikkeld. Deze kunt u gratis bijwonen na afloop van de voorstelling. Het nagesprek duurt ongeveer 30 minuten en wordt begeleid door een gespreksleider die hiervoor door de Meervaart en Amnesty International is opgeleid. In het nagesprek gaat u met andere bezoekers van de voorstelling in gesprek over de thema’s die in de voorstelling aanbod komen. 

De voorstelling is gemaakt door de Meervaart, Het Amsterdams Andalusische Orkest en George & Eran Producties

Het Stads theater Arnhem heeft voor de luisteraars van RTV Arnhem twee vrijkaarten beschikbaar gesteld als u reageert op redactie@rtvarnhem.nl maakt u kans op een ticket.

Hieronder kunt u het interview beluisteren dat presentator Paul Wouters deze morgen had met de regisseur van deze voorstelling Eran Ben Micheal.

Deel deze pagina: