Ankeiler: Zwarte zwaan Zorro, die in maart werd doodgebeten door een loslopende hond in Renkum, wordt toch opgezet. De opvallende zwaan was geliefd in de regio.

- Zwarte zwaan Zorro, die in maart werd doodgebeten door een loslopende hond in Renkum, wordt toch opgezet. De opvallende zwaan was geliefd in de regio. Via crowdfunding is genoeg geld opgehaald om het dier te laten vereeuwigen. Straks zal het opgezette dier dan in een informatiecentrum een plek krijgen.

Volgens inwoner Lambert van Gils wordt Zorro de zwaan nu opgezet. Van Gils schreef jarenlang over de zwaan en publiceerde dat in een blog. Volgens hem duurt het nog wel even voor dat het dier klaar is.

"Om technische redenen zal het nog wel even duren vanwege het looiproces." Met looien wordt verstaan: het conserveren van een huid of vacht met behoud van hun natuurlijke eigenschappen.

Eind dit jaar is Zorro opgezet

Van Gils verwacht dat de opgezette Zorro eind dit jaar te bewonderen is in het infocentrum Renkums Beekdal. Hij hoopt dat de opgezette zwaan mensen aan het denken zet.

Eerder waarschuwde hij hondenbezitters al: "Laat uw honden niet loslopen, houdt ze aan de lijn." Want Zorro is volgens hem het voorbeeld van een dier dat onnodig is doodgebeten door een loslopende hond.

Zie ook: Doodgebeten zwaan Zorro moet museumstuk worden

Deel dit artikel