Ankeiler: Het streefbedrag van 25.000 euro voor een gouden jubileumboek van Introdans is gehaald. Binnen elf dagen wist Introdans via crowdfunding het bedrag op te halen.

- Het streefbedrag van 25.000 euro voor een gouden jubileumboek van Introdans is gehaald. Binnen elf dagen wist Introdans via crowdfunding het bedrag op te halen. De organisatie zegt net als andere culturele instellingen hard te zijn getroffen door het coronavirus. Om het vijftigjarige jubileum toch glans te geven, doet ze daarom een beroep op haar trouwe fans.

"Het boek beschrijft 50 jaar geschiedenis, vertelt Leontine Zantinge van Introdans. “Er is zoveel gebeurd! 50 jaar geleden ontbrak het aan een goed dansgezelschap in het oosten. Goede dansers vertrokken na hun studie naar de Randstad.”

Samen met Hans Focking richtte Ton Wiggers daarom een eigen dansgezelschap op, bestaande uit een aantal dansers. Zantinge: “Inmiddels is Introdans een gezelschap dat op internationale podia danst met 28 vaste dansers, stagiaires en gastdansers.”

Vieren zit er nu niet in

Met een crowdfundactie is er binnen elf dagen 25.000 euro opgehaald. “Ruim voor de beoogde twintig dagen is het streefbedrag gehaald. Echt vieren kunnen we dat nu niet, want iedereen is met vakantie”, aldus Zantinge.

Extra boeken

Met 25.000 euro kan Introdans 1000 boeken maken. Om nog meer boeken te kunnen uitgeven is het streefbedrag naar 30.000 euro bijgesteld. "Met 5000 euro extra kunnen we extra boeken maken", vertelt Zantinge.

Introdans kreeg veel steun en positieve reacties van haar fans. 137 mensen gaven tot nu toe een donatie via platform Voordekunst. Het geschiedenisboek zal door journalist Astrid van Leeuwen en cultuurwetenschapper Marrit Eleveld geschreven worden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.