Miljoenen voor opknappen woningen in Arnhemse probleemwijken - RTV Arnhem
Ankeiler: Er komt 47 miljoen euro beschikbaar om Arnhemse huizen op te knappen. Het Rijk legt 25 miljoen euro neer.

ARNHEM - Er komt 47 miljoen euro beschikbaar om Arnhemse huizen op te knappen. Het Rijk legt 25 miljoen euro neer. De provincie Gelderland en de gemeente Arnhem vullen dat geld aan. De miljoenen zijn bedoeld voor Arnhemmers die zelf geen middelen hebben om hun woning te verbeteren.

Het geld gaat naar wijken die vallen onder de 'Arnhem-Oost aanpak'. Dat zijn Geitenkamp, Klarendal, Arnhemse Broek, Presikhaaf-West en Malburgen. Burgemeester Ahmed Marcouch riep Den Haag al meerdere keren op om meerjarig te investeren in dit soort wijken, om deze leefbaar en veilig te krijgen. Deze eenmalige bijdrage is daar een aanzet toe.

1754 woningen

Het geld gaat naar particuliere woningen die te maken hebben met slechte energielabels, tocht, vocht, schimmel en achterstallig onderhoud. In dit gebied komen daar 3434 huizen voor in aanmerking. Met deze miljoenen verwacht de gemeente 1754 woningen aan te kunnen pakken. Ook kunnen met dit bedrag panden die veel overlast veroorzaken worden opgekocht en gerenoveerd.

"Met het renoveren van de woningen wordt het woonklimaat gezonder en het wooncomfort beter", stelt wethouder Cathelijne Bouwkamp. "Het maakt een einde aan schimmelwoningen, vermindert woonlasten en maakt woningen duurzamer en toekomstbestendiger."

'Wijken als geheel aanpakken'

Naast deze investering in particuliere woningen gaan ook woningcorporaties gelijktijdig 'fors investeren' in hun vastgoed, stelt de gemeente. "Zodat deze wijken als geheel kunnen worden aangepakt."