RTV Arnhem - Nieuws

RENKUM - Bij de Airborneherdenking op de begraafplaats in Oosterbeek zijn dit jaar geen veteranen, vaandeldragers en nabestaanden aanwezig. Dat heeft de gemeente Renkum maandag laten weten.

De herdenking van de Slag om Arnhem moet zo veilig mogelijk plaatsvinden en in het licht van de huidige corona pandemie kiest Renkum nu voor herdenken op afstand en in aangepaste vorm. De gemeente streeft er wel naar om de 76e herdenking van de Slag om Arnhem met zo veel mogelijk mensen te delen.

Zo roept de gemeenten mensen op om vanaf 1 september de Airbornevlag te hijsen en vanaf 17 september bloemen, of een krans bij een van de monumenten te leggen.

White Ribbon Mile

Eerder is al bekendgemaakt dat de Airborne Wandeltocht dit jaar niet doorgaat en dat geldt ook voor de Renkum Airborne en de Airborne Taptoe Oosterbeek.

De White Ribbon Mile gaat wel door. Het krijgt een aangepaste vorm, waarbij mensen persoonlijk worden uitgenodigd. De White Ribbon Mile is een korte wandeling door de uiterwaarden bij de Oude Kerk in Oosterbeek naar het herdenkingsmonument aan de Rijn. Het herinnert aan de terugtrekking van de Britse en Poolse soldaten in de nacht van 25 op 26 september 1944 na het mislukken van de Slag om Arnhem.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel