RTV Arnhem - Nieuws

ARNHEM - Het heeft even geduurd voor Wynonna Stoové haar eerste eigen nummer uit durfde te brengen, maar met Retrograde heeft ze die stap uiteindelijk gemaakt. “Ik ben heel erg trots op dit nummer.”

De zangeres uit Arnhem heeft in de afgelopen jaren aan veel projecten meegewerkt en veel op het podium gestaan. Ze heeft de achtergrondzang voor Featherweights gedaan, opgetreden op de Zwarte Cross en samen met Robin Yerah meegewerkt aan een nummer van de Mexicaanse broers Tayrell.

Yerah is als producer ook betrokken bij Retrograde, een nummer dat Stoové samen met bassiste Deborah Slijkhuis heeft geschreven. “Ik ben heel erg blij dat deze twee zeer getalenteerde mensen mij met deze single hebben kunnen helpen”, vertelt de zangeres.

Lang getwijfeld

Over het uitbrengen van haar eigen nummer heeft ze lang getwijfeld. “Eigenlijk heb ik nooit de moed gehad om mijn eigen liedjes uit te brengen. Ik ben altijd een beetje onzeker geweest over mijn eigen muziek, maar met dit nummer dacht ik: dit moet gewoon de eerste zijn.”

Retrograde is uitgekomen op 10 juli. “Dat is de dag waarop de retrogade toevallig ook was afgelopen. Een retrogade is als een planeet zich vanaf de aarde gezien optisch achteruit beweegt en ik heb dat als een soort van symbool gebruikt voor het leven, voor het liefdesleven en daar een nummer over geschreven.”

Voor Stoové is het nu pas echt begonnen. Er liggen al een paar opvolgers klaar en ze denkt aan een EP. “Ik wil eerst een aantal singles uitbrengen, zodat de mensen mij als beginnend zangeres kunnen leren kennen, daarna komt de EP. Maar die wil ik wel op een feestje lanceren en daar is het nu ook nog niet de juiste tijd voor.”

Ondanks dat een feestje nog niet kan, zit Stoové niet bij de pakken neer. “Ik heb nu wel de tijd om in de studio aan nieuwe nummers te werken.”

Door: Mediapartner RTV Arnhem

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel