RTV Arnhem - Nieuws

NIJMEGEN - Al jaren zijn de wachtlijsten voor studentenkamers lang. Reden voor studentenhuisvester SSH& om voor alle 6400 kamers in Nijmegen en 600 in Arnhem over te gaan tot loting. Met ingang van woensdag kunnen studenten via een nieuw systeem reageren op beschikbare kamers.

Op de website van de SSH& verschijnt woensdag het nieuwe aanbod van deze week, bestaande uit ongeveer 50 kamers en woningen. De studenten die bij SSH& zijn ingeschreven krijgen allemaal een lot. Het lot kunnen ze inzetten op één van de beschikbare kamers. Dat schrijft de NOS.

Ook kunnen de studenten zien hoeveel anderen er op de kamer of woning hebben gereageerd. Ze zouden daarom dus nog kunnen switchen naar een minder populaire kamer.

'Elke week kans op een kamer'

De gemeente, huurdersorganisaties en de lokale studentenvakbond hebben de afgelopen tijd overlegd. "Uiteindelijk was de conclusie: je lost er schaarste niet mee op, maar het is wel heel eerlijk", zegt Vincent Buitenhuis, manager strategie en wonen.

"Ze hebben allemaal elke week kans op een kamer of woning. Of het eerlijker is dan het oude systeem? Dat is net hoe je er tegen aankijkt. Het oude systeem was op zijn manier ook eerlijk omdat het wachttijd beloond", vertelt Buitenhuis tegen de NOS. Volgens hem is het voor het eerst dat een verhuurder zijn hele aanbod via loting gaat verdelen.

Zie ook: Studeren in Arnhem of Nijmegen? Dat wordt loten voor een kamer