RTV Arnhem - Nieuws
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Foto: Maarten Veldhuis

ARNHEM - Natuurliefhebbers zijn geschrokken doordat het bloeiende grasland in het Zeegbos tussen Arnhem en Huissen is gemaaid. Ze maken zich zorgen over de gevolgen voor de biodiversiteit in het gebied.

Arnhemmer Maarten Veldhuis reageerde op sociale media verbijsterd op het toegepaste maaibeleid. Waar vorige week het hooiland in bloei stond en vol met insecten zat, restte maandag een gemaaide vlakte. "Niets laten staan, geen voedsel, schuil, winterbiotoop meer", twittert hij. Funest voor bijvoorbeeld bijen en andere insecten. Door het warme weer in juni en de regen begin deze maand waren er volop bloemen te vinden tussen het gras.

Online is er veel bijval voor de kritische vragen aan de beheerder. De maaiwerkzaamheden in het Zeegbos worden niet uitgevoerd door de gemeente Arnhem, maar door Uiterwaarde. Dat bedrijf heeft nog niet gereageerd op de kritiek.

GroenLinks gaat het college van B en W vragen of er met de beheerders zoals Staatsbosbeheer, Waterschap Rijn en IJssel en Uiterwaarde contact is geweest over dit en eerdere voorvallen. Zo werd begin juli een watergang in het Spijkerkwartier te grondig gemaaid.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel