Vitesse wint moeizaam in Waalwijk, Rasmussen terug op het veld - RTV Arnhem
Ankeiler: Vitesse heeft het lastige uitduel bij RKC Waalwijk winnend weten af te sluiten.

WAALWIJK - Vitesse heeft het lastige uitduel bij RKC Waalwijk winnend weten af te sluiten. De Arnhemmers speelden niet overtuigend, maar door goals van Doekhi en Ghobo gingen de drie punten wel mee terug naar Arnhem. Daarbij maakte Jacob Rasmussen zijn rentree, nadat hij de gehele voorbereiding had moeten missen wegens blessureleed.

Bij Vitesse waren vooraf de nodige wijzigingen. Bero bleef ziek thuis en ook Oroz kon niet meereizen naar Waalwijk, hij testte positief op corona. Bazoer, Tannane en Frederiksen werden door Letsch gepasseerd en dit zorgde dus voor een behoorlijke puzzel. Er kwam in het basiselftal plek voor Cornelisse, Domgjoni en Darfalou.

Sterk begin

Het begin van Vitesse was prima. De ploeg van Thomas Letsch had meer de bal dan thuisploeg RKC. Dit resulteerde na zeven minuten in een voorsprong. Een goed aangesneden vrije trap van Maxi Wittek werd door aanvoerder Doekhi over Vaessen heen gekopt. Echt doordrukken lukte Vitesse echter niet.

Brutaal RKC

De ploeg van Joseph Oosting werd brutaler en kwam een paar gevaarlijk voor het doel van Schubert. Na kansen voor van der Venne, Kramer, Anita en Odgaard, was het uiteindelijk Bakkari die wel wist te scoren voor de thuisploeg. Die international van de Comoren kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en kegelde de bal hoog in de touwen.

Gelijkmaker thuisclub

In het vervolg van de eerste helft kwam Vitesse niet meer in het gewenste spel. RKC bleef na de 1-1 de betere ploeg en dit zorgde ook voor Waalwijkse kansen. Zo dook Bakkari ineens op voor de neus van Schubert, maar hij stuitte nu wel op de Duitse keeper. Vlak voor rust schreeuwde RKC nog om een strafschop, nadat Kramer naar de grond werd getrokken, maar dit geschreeuw werd door Kamphuis genegeerd.

Vitesse recht rug

Na de rust was het juist RKC dat sterk begon. Meteen was er de kans voor Bakkari maar zijn inzet werd gepareerd door Schubert. Hierna rechtte Vitesse de rug, na 54 minuten was het Yann Ghobo die, middels een van richting verandert schot, de 1-2 binnen schoot.

Kansen onbenut

Voor RKC was het zaak om wat terug te doen, maar dat zorgde voor grote ruimtes achterin. Vitesse werd een paar keer gevaarlijk in de omschakeling, maar de kansen van Tannane en met name die van Openda en Darfalou konden niet worden benut.

Terugkeer Rasmussen

Doordat Vitesse in de tweede helft de verdedigende zaken beter op orde had, kon RKC niet tot een slotoffensief komen. Ook de terugkomst van Jacob Rasmussen droeg daaraan bij. Na lang blessureleed maakte hij zijn rentree bij Vitesse en mede met hem in de gelederen trok Vitesse de 1-2 over de streep.

Europees duel bij NS Mura wacht

Een broodnodige overwinning voor de Arnhemmers, al werd deze helaas niet met oogstrelend spel behaald. Maar qua resultaat is het een goede generale voor aankomende week. Dan stapt men in het vliegtuig richting Sloveniƫ, daar wacht in Maribor de eerste confrontatie in de UEFA Conference League met NS Mura. In de Eredivisie is aanstaande zondag FC Twente de volgende tegenstander.

šŸ’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.