Afdrukken
Ankeiler: Vitesse is erin geslaagd drie punten mee te nemen vanuit Slovenië in de eerste groepswedstrijd van de Europese Conference League.

MARIBOR - Vitesse is erin geslaagd drie punten mee te nemen vanuit Slovenië in de eerste groepswedstrijd van de Europese Conference League. In het stadion van NK Maribor werd NS Mura met 0-2 verslagen door goals van Tronstad en Doekhi. De Arnhemmers mogen zich daardoor voorlopig zelfs koploper noemen in Groep G. Oussama Tannane was een van de grote uitblinkers aan Arnhemse zijde.

Sterk begin Vitesse

Vitesse liet meteen in de eerste helft zien dat ze niet alleen op papier de betere ploeg waren. Schietkansen van Wittek en Tannane werden, vaak met de nodige moeite, geblokt door verdedigers of gepakt door doelman Obradovic. De eerste en enige kans van NS Mura kwam uit een vrije trap, maar Jan Gorenc kopte net over.

Openingstreffer Tronstad

Na een half uur spelen werd het goede spel van Vitesse eindelijk beloond. Na een lange periode van drukte voor de goal kwam uiteindelijk Bero aan de bal. Hij legde de bal terug op Tronstad, maar deed dit afhankelijk te kort. Tronstad schoot toch, zag zijn bal geblokt worden, maar hij was alert bij de rebound. Hij knalde, met het nodige fortuin, de bal in het zijnet, 0-1.

Tannane gretig

In de gehele eerste helft was er eigenlijk één Vitessenaar die een hoofdrol opeiste, namelijk Oussama Tannane. Hij was erg bedrijvig en gretig in de eerste 45 minuten, haalde als spits overal de bal op en strooide met goede passes. Tevens stond hij aan de basis van de aanval die uiteindelijk de 0-1 inleidde. Met deze stand gingen beide teams vervolgens ook rusten.

Frederiksen dichtbij

Na de rust was het wederom Vitesse dat de klok sloeg in het Ljudski VRT stadion in Maribor. Direct na rust was het Frederiksen die uit een hoekschop dichtbij de 0-2 was, maar hij zag zijn kopbal via Obradovic en de paal er niet in gaan. Vlak daarna was Frederiksen wederom dichtbij, maar ditmaal schoot hij over.

Doekhi verdubbelt score

Tannane deed ook nog een duit in het zakje, maar zijn schoten gingen naast en op de lat. Zelfs de inzetten van Bero en Wittek konden geen doelpunt worden. Uiteindelijk was aanvoerder Doekhi degene die opstond en zijn ploeg bij de hand nam. Een goede corner van Wittek werd prima ingekopt door de centrumverdediger van Vitesse, 0-2.

Invalbeurt Huisman

Na deze treffer vond Vitesse het wel prima en NS Mura was niet in staat om een serieuze vuist te maken tegenover de Arnhemse ploeg. Invaller Huisman liet in zijn invalbeurt nog wel een goede indruk achter, waarmee de keuzes voor Thomas Letsch op het middenveld er niet makkelijker op zullen worden.

Koploper in Groep G

Gezien het resultaat in Rennes, waar Stade Rennes tegen de Spurs in 2-2 eindigde, mag Vitesse zich na vanavond koploper noemen in Groep G. Daarmee is Vitesse de eerste officiële Nederlandse koploper in de groepsfase van UEFA Conference League. En door de overwinning mag de club ook nog eens zo’n vijf ton beschrijven op haar rekening.

Zondag: FC Twente

Op donderdag 30 september is de volgende speelronde in de UEFA Conference League, dan ontvangt Vitesse Stade Rennes in het eigen GelreDome. Eerst is het tijd voor aanstaande zondag, dan wacht in de Eredivisie FC Twente. Volgende week woensdag speelt Vitesse, in de midweekse speelronde op bezoek bij FC Groningen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel