Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Op verschillende plaatsen in de regio is dit weekeinde de Slag om Arnhem herdacht.

OOSTERBEEK - Op verschillende plaatsen in de regio is dit weekeinde de Slag om Arnhem herdacht. De herdenkingen hebben opnieuw een intiem karakter, waarbij veelal alleen genodigden en een klein aantal belangstellenden aanwezig zijn.

"We moeten rekening houden met de maatregelen", vertelt majoor Adam Jowett. Hij is namens The Parachute Regimental Association aanwezig bij verschillende herdenkingsdiensten. "Ik weet dat alle burgemeesters hun best doen om de herdenkingen zo veilig mogelijk te laten verlopen."

"Er mag iets meer tijdens de herdenkingen", aldus burgemeester Schaap van Renkum. Zij vindt het jammer dat de veteranen er ook dit jaar niet persoonlijk bij kunnen zijn. "Ze zijn wel een beetje bij ons door het filmpje dat op 1 september gepresenteerd is. Ze zijn er niet bij, maar ze zijn wel in ons hart zeg ik altijd."

Aan herdenking bij het monument in de Nassaustraat in Arnhem-West is ook dit jaar weinig ruchtbaarheid gegeven in verband met de maatregelen rond Covid-19. "Wij vragen mensen wel om aandacht te hebben voor de herdenking door zelf, op een ander moment in dit Airborne-weekeinde bloemen te leggen," vertelt Ben Kolster.

Bij de herdenking bij het Aircrew Monument in Oosterbeek is zaterdag een klein groepje mensen aanwezig. Na een korte toespraak van Frans Ammerlaan van de Market Garden Foundation zijn daar verschillende kransen gelegd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel