RTV Arnhem - Nieuws

ARNHEM - Premier Rutte en minister De Jonge hebben donderdag aanvullende maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "We kunnen iedereen met klachten testen".

Lokale gereedschapskist

De Jonge zei dat met de GGD’s en de veiligheidsregio’s een "lokale gereedschapskist wordt ontwikkeld, met maatregelen waarmee het virus lokaal de kop in kan worden gedrukt". "De situatie in Rotterdam vraagt een andere aanpak dan in Renkum". Verder vertelde de minister instrumenten te blijven toevoegen aan de gereedschapskist.

Naleven basisregels

Zowel Rutte als De Jonge deden een oproep om ons te houden aan de basisregels, zoals 1,5 meter afstand en het testen bij klachten. "De verspreiding vindt nu vooral plaats in groepen en zo ontstaan brandhaarden van het virus" zei De Jonge donderdag. "Die vuurtjes kunnen we nu uittrappen".

Reizigers uit risicogebieden in thuisquarantaine

Zo moeten reizigers die terugkomen uit risicogebieden met code oranje of rood twee weken in thuisquarantaine. De GGD gaat reizigers die per vliegtuig zijn gearriveerd hierop controleren en bellen op basis van de passagierslijsten.

Horeca

Voortaan moeten alle horecabezoekers hun naam en telefoonnummer achterlaten en geldt voor binnen en buiten dat een zitplaats verplicht is. Een checkgesprek vooraf blijft verplicht.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel