RTV Arnhem - Nieuws

ARNHEM - Op de ruiten van cultureel centrum Rozet is een deel van de geschiedenis van Arnhem terug te zien in illustraties. De tekeningen maken deel uit van de 'raamroute'.

"De afbeeldingen bij Rozet maken deel uit van het thema oost-west en vormen een tijdlijn", zo vertelt illustrator Livia Matze, die enkele dagen bezig is geweest met het aanbrengen van de tekeningen. "Ik ben vorige week vrijdag al begonnen en hoop het vandaag af te ronden."

Zij werkt deze maandagmiddag onder meer aan een tekening van Burgers' Zoo en Sonsbeek Park. "Het is voor een project als dit belangrijk om stad er bij te betrekken."

In het cultureel centrum aan de Kortestraat staat dit najaar het thema 'oost-west' centraal, waarmee Rozet onder meer duidelijk wil maken hoe klein de wereld is geworden. Dat gebeurt met exposities zoals 'Trouwportretten - Surinaamse Voorouders in beeld', waarin niet alleen een tijdsbeeld is gevangen, maar die ook duidelijk maken hoe Surinamers onder Nederlands bestuur naar alle windstreken zijn afgereisd.

Door: Mediapartner RTV Arnhem

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel