RTV Arnhem - Nieuws

ARNHEM - In de regio Arnhem zijn zeker 220 mensen besmet met Covid-19. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM.

Arnhem heeft het hoogste aantal besmettingen. Het gaat om 97 geregistreerde gevallen. In Lingewaard, Overbetuwe en Zevenaar is het aantal positieve gevallen hoger dan 20. In Renkum zijn 18 mensen besmet met het virus.

Het aantal besmettingen in de gemeente Duiven is in een week tijd opgelopen van 1 naar 12. De gemeente Rozendaal kent vooralsnog geen besmette personen.

Het RIVM meldt dat het reproductiegetal is gestegen en op dit moment op 1,38 staat. Dat betekent dat 100 mensen die besmet zijn samen 138 andere mensen besmetten. Voor Arnhem houdt dit mogelijk in dat het aantal besmette personen in de komende week forst toeneemt.

Leerlingen Dorenweerd blijven thuis

Het Dorenweerd College in Doorwerth heeft alle leerlingen uit de klassen HAVO-4, VWO-4 en VWO-5 laten weten dat zij deze hele week thuis moeten blijven. Het gaat om 281 leerlingen. De school hoopt met die maatregel de corona-uitbraak onder leerlingen te stoppen.

Op het Dorenweerd College zijn inmiddels 12 leerlingen besmet. De meeste van hen zitten in de bovenbouw, waarvan tussen de 30 en 50 leerlingen vorige week op een feestje zijn geweest. Maandag werd bekend dat ook een leerling van 11 jaar uit de brugklas is besmet.

Door: Mediapartner RTV Arnhem

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel