RTV Arnhem - Nieuws

ARNHEM - Acht leden van de technische staf van Vitesse zijn besmet met Covid-19. Onder hen is ook trainer Thomas Letsch.Voor het treffen met Sparta van aanstaande zaterdag wordt hij vervangen door Edward Sturing, Nicky Hofs en Johannes Spors.

Vitesse meldt dat acht leden van de technische staf op dit moment thuis in quarantaine zitten. Naast hoofdtrainer Letsch gaat het onder andere om de assistenten Joseph Oosting, Jan Fiesser en keeperstrainer Rein Baart.

Bij een test afgelopen vrijdag, voorafgaande aan de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen RKC is het virus aangetroffen bij Oosting. "Een extra testronde op zaterdag, vanwege de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht, duidde geen andere gevallen aan. Nadat maandag een ander staflid lichte klachten kreeg, was dat aanleiding voor ons om alle directe contacten op dinsdag opnieuw te testen. Uit deze testen kwam naar voren dat ook andere leden van de technische staf positief bleken,” aldus technisch directeur Johannes Spors.

KNVB verleent dispensatie

Direct nadat de besmettingen geconstateerd werden, heeft Vitesse contact opgenomen met de voetbalbond. “De KNVB reageerde begripvol," stelt algemeen directeur Pascal van Wijk. "Samen hebben we zorgvuldig de situatie besproken. We zijn blij met het begrip vanuit de voetbalbond en de dispensatie die verleend is zodat Johannes samen met Edward en Nicky zaterdag het duel kunnen leiden.”

Zaterdag speelt Vitesse thuis tegen Sparta Rotterdam. In de aanloop naar dat duel worden de spelers donderdag getest. De wedstrijd is op de radio live te volgen via RTV Arnhem, Studio Rheden en FavorietFM.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel