RTV Arnhem - Nieuws
Bevat Video: Video

DRIEL - Ambassadeur Lisa Helfand heeft zaterdag een krans gelegd bij het monument op de Drielse Rijndijk. De korte plechtigheid bij het Monument Royal Engineers en Royal Canadian Engineers is geleid door Frans Ammerlaan van de Market Garden Foundation.

Het leggen van de kransen is ingeleid met een korte toespraak van Ammerlaan, die daarbij zijn zoon Robin verving. "Ik hoop dat hij er volgend jaar wel bij kan zijn." Ambassadeur Helfland zegt daarop dat zij hoopt dat ze bij de herdenking in 2021 wel een toespraak kan houden en dat alle belangstellenden dan weer welkom zijn.

Bekijk de beelden. Tekst gaat verder onder de video.

Eerder op de zaterdag ontving Ammerlaan wethouder Jasper Verstand voor de kranslegging bij het RAF monument, dat herinnert aan de 241 geallieerde soldaten van de Britse en Amerikaanse luchtmacht, die tijdens de operatie Market Garden om het leven gekomen.

Bekijk de beelden. Tekst gaat verder onder de video.

Vrijdagmiddag heeft bij het monument 'Remember September 1944' eveneens een korte plechtigheid plaatsgevonden. Onder leiding van Ben Kolster zijn daar twee kransen en een bloemstuk gelegd. "De herdenking staat wat betreft opkomst in schril contrast met die van vorig jaar", stelt Kolster. "Maar de gedachte achter dit eerbetoon is exact hetzelfde."

Bekijk de beelden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.