Afdrukken

ARNHEM - Het nieuwe wijkcentrum Bakermat komt in het gebouw van de Diaconessenkerk aan de Van Nispenstraat in Arnhem. Het centrum is bedoeld voor inwoners van de wijken Hoogkamp, Sterrenberg, Gulden Bodem en het Burgemeesterskwartier.

Het initiatief voor het nieuwe wijkcentrum komt uit de wijken zelf. Bewoners hebben samen een bedrijfsplan geschreven en de Stichting Wijkcentrum Bakermat opgericht. Vanaf 1 november huurt de stichting de kerk van de gemeente Arnhem, die het gebouw heeft overgenomen van de Protestantse gemeente Arnhem Noord.

"Ik ben blij dat we als gemeente onze medewerking hebben kunnen verlenen door het gebouw te kopen", aldus wethouder Martijn Louwers. "De behoefte aan een laagdrempelige ontmoetingsplaats zie ik in veel wijken terug. Hoe mooi is het dan als bewoners daar zelf de schouders onder willen zetten."

Vol lof voor initiatief

De wethouder is vol lof over het initiatief om tot een ontmoetingsplaats in de wijken te komen. "Complimenten voor de bewoners die dit bijzondere wijkinitiatief samen met het Team Leefomgeving hebben voorbereid. Zij hebben ongelofelijk veel werk verzet en tijd geïnvesteerd. Het is fijn dat zij nu echt met het gebouw aan de slag kunnen."

Het streven van de nieuwe stichting is om, ondanks de coronacrisis, het wijkcentrum nog dit jaar in gebruik te nemen. Zij heeft de ambitie om een laagdrempelige ontmoetingsplaats te creëren waar een grote diversiteit aan activiteiten plaatsvindt.

"We willen graag een bruisend wijkcentrum realiseren dat zorgt voor verbinding tussen de mensen in de wijken en dat tegemoet komt aan de wensen van jong en oud". legt voorzitter Fred Hammerstein uit.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel