Afdrukken

RENKUM - Met 17 partijen die al hebben ingetekend kent het Lokaal Sportakkoord Renkum een voortvarende start. Doel van het akkoord is dat iedereen in de gemeente Renkum met plezier kan sporten en bewegen.

“Met dit Sportakkoord willen we een impuls geven aan de samenwerking tussen verschillende partners onder het mom van verbinden, samenwerken en kennisdelen", aldus wethouder Marinka Mulder, die donderdag namens de gemeente haar handtekening onder het akkoord heeft gezet.

Het akkoord is gestoeld op vier thema's, waaronder 'duurzame sportomgeving' en 'inclusief sport en bewegen'. Het gaat om thema's die zijn vastgesteld en uitgewerkt door de gemeente in samenspraak met lokale sportaanbieders, maatschappelijke partners en het Sport- en Beweegteam Renkum.

Nieuwe ideeën kunnen worden toegevoegd

Inmiddels zijn er 34 acties in het akkoord opgenomen en hebben 17 partijen ingetekend. Het is overigens de bedoeling dat in de komende 2,5 jaar nieuwe ideeën en ambities aan het sportakkoord worden toegevoegd. Ook nieuwe partijen die zich bij het akkoord willen aansluiten zijn welkom.

Partijen die zich voor 31 oktober 2020 aansluiten kunnen nog aanspraak maken op een bijdrage uit het uitvoeringsbudget, dat voor dit jaar nog 10.000 euro bevat. Voor 2021 en 2022 wordt jaarlijks een bedrag van 20.000 euro beschikbaar gesteld.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel