Arnhem houdt vinger aan de pols in cultuursector - RTV Arnhem
Bevat Video: Video

ARNHEM - Wekelijkse nieuwsbrieven met informatie en tips voor subsidies is een van de maatregelen die de gemeente Arnhem heeft getroffen om culturele sector in de stad de helpende hand te bieden. "Belangrijk is dat we bereikbaar zijn en communiceren", aldus bestuursadviseur Doeko Pinxt. Hij stelt dat de gemeente de vinger aan de pols houdt om de cultuursector overeind te houden.

De gemeente heeft de verschillende instanties al in een vroeg stadium aangegeven dat zij de subsidies gewoon zou doorbetalen en daarnaast zijn aanvullende financiële maatregelen getroffen. "Natuurlijk is het ook zo dat grote culturele instellingen ons makkelijker weten te vinden, maar we zijn open genoeg om er ook voor de ZZP'ers en de makers te zijn."

Pinxt is een van de sprekers op Plankgas, een netwerkbijeenkomst die op initiatief van popmakelaar Pieter Kwant wordt gehouden in Café Bosch. Ook Kwant zelf, Simon Mamamit van Cultuur Oost en Rob Te Kamp, eigenaar van Café Bosch, spreken om en om twee groepen van elk 15 mensen toe.

"Je probeert het zo goed mogelijk te doen, maar het is wel lastg als poppodium in wording", vertelt Te Kamp, die pas enkele maanden open is. Op hun podium organiseren zij activiteiten. "We zetten in op kleinere groepen en DJ's en proberen zo uit deze periode te komen dat iedereen straks nog bestaansrecht heeft."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel