RTV Arnhem - Nieuws
Bevat Video: Video

ARNHEM - Burgemeester Marcouch gaat strenger handhaven op het naleven van de nieuwe coronamaatregels. Tegelijkertijd wijst hij de Arnhemmers ook op hun eigen verantwoordelijkheid om zelf de regels na te leven.

Minister-president Rutte legde dinsdagavond de nieuwe strenge Corona maatregelen op aan Nederland. Burgemeester Ahmed Marcouch constateert dat de besmettingen toenemen. Marcouch: "Die nemen in zijn optiek dramatische vormen aan. Zodanig dat als het zo doorgaat, de Veiligheidsregio zich zorgen maakt of ze wel genoeg IC capaciteit hebben in November. IC capaciteit voor Corona patiënten, maar denk ook aan de regulier zorg die daardoor in de verdringing komt. Dat willen we voorkomen. En daarom heeft de premier gezegd, 'Ik geef de veiligheidsregio's een aantal aanwijzingen, waarin een aantal maatregelen staan. En misschien is de meest heftige daarvan wel de sluiting van de horeca."

Marcouch; "Kijk waar het om gaat is dat we ook in Arnhem, in de hele regio en wat mij betreft heel Nederland er met elkaar voor zorgen dat die besmettingen, dat die afnemen. Als die afnemen dan kan er ook weer ruimte komen voor ons om gewoon wat meer plezier te hebben in het leven. Het kan nooit alleen de verantwoordelijkheid zijn van de overheid, er komt heel veel aan op ons eigen gedrag. En wat ik de afgelopen maanden heb gezien is dat de Arnhemmers, ook de jonge mensen, zich voorbeeldig hebben gedragen. Ik heb die handhavers helemaal niet nodig voor alle Arnhemmers, die corrigeren de excessen."

Door: Mediapartner RTV Arnhem

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel