Afdrukken
Bevat Video: Video

ARNHEM - Met 'Disco 2020' lijkt het najaar voor de Arnhemse band OJAM toch nog succesvol te worden. Op YouTube is de video meer dan 10.000 keer bekeken en mastermixer Ben Liebrand heeft hem gedeeld op zijn facebook.

“We willen een vrolijke noot zijn in een tijd waarin corona veel muzikanten in een bubbel heeft geplaatst.” Zangeres Vivian Veronique heeft volop redenen om vrolijk te zijn. Zo is de single ‘Disco 2020’ opgepikt door een aantal landelijke radiozenders en is een nieuwe EP bijna af.

Toch heeft de crisis ook OJAM geraakt. De band is een van de vier Arnhemse acts die dit jaar voor de Popronde zijn geselecteerd, maar het reizende talentencircus is doorgeschoven naar komend voorjaar en krijgt dan een gewijzigde opzet.

Bekijk het interview met Vivian Veronique en Raoul Soentken:

OJAM is ontstaan uit de klik tussen zangeres Vivian Veronique en producer Raoul Soentken. “Ik had geen plan voor een nieuwe band”, vertelt hij. “Maar de samenwerking met Vivian verliep heel goed en na twee of drie liedjes met haar heb ik muzikanten gezocht voor een repetitie, dat klikte meteen en toen hebben wij dat uitgebouwd eigenlijk.”

Zij zingt op dat moment nog vooral covers, maar is verrast als Soentken haar haar eigen stem laat horen. “Dat klinkt heel gek, maar Raoul liet mij terug horen wat we in de studio hadden gedaan en dat was van ‘wow’. Ik had nooit verwacht dat dit er uit zou komen.”

Optreden in Luxor Live

In januari 2019 start de band met het opnemen van nummers voor de eerste EP, die in november vooraf gegaan wordt door de single ‘RBF’. “We hebben de tijd genomen om klaar te zijn voor de stappen die we willen zetten” legt Vivian Veronique uit. Een van die stappen is optreden in Luxor Live, waar de band de setlijst vult met 20 eigen nummers. “We hebben samen veel in de studio gestaan om repertoire te creëren.”

Soentken beaamt dat: “Er staat al een nieuwe single klaar voor januari of februari en een EP in het voorjaar.”

Door: Mediapartner RTV Arnhem

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel