RTV Arnhem - Nieuws
Bevat Video: Video

ARNHEM - De toewijzing voor financiële ondersteuning bij journalistieke projecten wordt gedaan door een onafhankelijk bestuur van een nog op te richten stichting. Op die manier wil de gemeenteraad van Arnhem objectieve journalistiek waarborgen.

Kijk naar het interview met Menno Loos:

Het initiatief om lokale journalistiek financieel te steunen is afkomstig van 9 partijen uit de Arnhemse gemeenteraad. Het idee is om een tweejarige proef aan te gaan met een lokaal mediafonds waarin jaarlijks tenminste € 65.000,- zit.

Het geld is bedoeld voor projecten op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Een aanvrager kan per project maximaal € 10.000,- subsidie krijgen. Het geld is mede bedoeld om ook de ZZP’ers in de media mogelijkheden te geven om projecten te starten.

Lokale omroep krijgt extra impuls

Naast het Mediafonds heeft de gemeenteraad ook geld vrijgemaakt voor RTV Arnhem. De omroep krijgt komend jaar eenmalig een extra subsidie de ingezette verbetering en professionalisering gestalte te geven.

“Lokale media is enorm belangrijk voor de democratie, voor de inwoners, maar ook ons als politiek scherp te houden. Kortom, het brengt ons dichter bij elkaar”, stelt Menno Loos. Volgens het VVD-raadslid heeft de corona pandemie geen invloed gehad op het besluit om lokale media een impuls te geven. “Maar goede informatievoorziening is wel extra belangrijk nu.”

Door: RTV Arnhem - Sandra Vriese

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel