Afdrukken
Bevat Video: Video

ARNHEM - Omar Gym is een kickboxclub die meer biedt dan alleen sport. Begeleiden en coaching van jongeren uit Malburgen staat bij de sportclub centraal. Initiatiefnemer Oma Abhouk begeleidt jongeren op zijn eigen unieke manier.

Omar Abhouk begeleide jongeren in het gevangeniswezen en ervoer dat mensen in Malburgen overlast ervoeren van jongeren in de wijk. Daar wilde Abhouk iets aan doen middels sportlessen, huiswerkbegeleiding, het bijbrengen van regelmaat, discipline en een doel bij jongeren die als moeilijk te boek staan. Omar zorgt door zijn werkwijze dat jongeren niet afglijden in de criminaliteit.

Dooe jongeren van de straat te halen en binnen in de sportschool actief te laten zijn zorgen ze in de optiek van Abhouk niet voor overlast in de wijk. Als ze een paar uur sporten dan zijn ze te moe om rotzooi te trappen. Zo hou je overlast, verloedering en vandalisme tegen. Hij ziet zijn werk niet alleen maar als het sportleraar zijn, maar voelt zich ook pedagoog en jongeren coach. Onderwijs, huiswerkbegeleiding, een leeshoek voor kinderen en letten op regelmaat, goede voeding en beweging zij belangrijk volgens Abhoek.

Hij vindt dat zijn Omar Gym een belangrijke sociale functie in de wijk verdient en daarvoor wel wat meer financiƫle steun zou kunnen krijgen.

Door: RTV Arnhem - Pieter Pluijgers

šŸ’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel