Afdrukken
Bevat Video: Video

- Nu de Stichting Boost Arnhem geen financiële steun meer van de gemeente krijgt, stopt zij op 1 april 2021 met haar werkzaamheden. Boost helpt en begeleidt vluchtelingen in hun contact met instanties van de overheid en organisaties die gericht zijn op integratie. De stichting zegt dat zij zonder steun niet kan voortbestaan.

De gemeente en de stichting zijn het niet eens over de rol van Boost in het integratietraject. Boost ziet zichzelf niet "slechts als een ontmoetingsplek met signaleringsfunctie". maar de gemeente wil de stichting niet de erkenning geven als partner op het gebied van integratie en inclusie.

Het initiatief voor Boost is afkomstig van Mohammed Obeido. "Vanuit mijn achtergrond als psycholoog en ervaringsdeskundige als vluchteling heb ik het concept van Boost bedacht om de integratie van vluchtelingen te ondersteunen en een grotere kans van slagen te geven. Ook wilde ik het beeld wat er geregeld heerst bij bepaalde groepen mensen veranderen om te laten zien dat we niet alleen op de uitkering willen leven maar willen meedoen en de economie willen ondersteunen."

Boost Arnhem is ontstaan om een verbinding te maken tussen al de verschillende partijen en initiatieven om zo een passende vorm te vinden voor beide kanten. "Het unieke aan Boost Arnhem is dat het als Bottom up initiatief, met actieve participatie van Nederlanders, een brug heeft geslagen tussen de vluchtelingen, de (semi) overheidsinstanties en andere betrokken organisaties gericht op integratie."

Veilige plek in Arnhem

"Vanuit een vaste locatie in de stad biedt Boost Arnhem een vertrouwde, veilige plek waar vluchtelingen (uit vele landen) en Nederlanders dit vormgeven. Boost heeft zich steeds gericht op het actief leggen en onderhouden van contacten tussen vluchtelingen en Nederlanders, de praktische ondersteuning bij de vele problematieken waar vluchtelingen mee te maken kunnen hebben, het versterken van de taalvaardigheid om zo het inburgeringsexamen sneller te behalen en uiteindelijk het leiden naar passend werk."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel