RTV Arnhem - Nieuws
Bevat Audio: Audio

ARNHEM - Er zijn zes gebiedsverboden uitgedeeld aan personen die zich eerder misdroegen rondom de vuurwerkrellen in de Arnhemse wijk Geitenkamp. Zij mogen zich tijdens de jaarwisseling niet in de wijk vertonen. Ook heeft burgemeester Ahmed Marcouch ouders gewaarschuwd om beter op hun kind te letten.

Verschillende wijkbewoners zien de jaarwisseling met angst tegemoet na de ongeregeldheden van enkele weken geleden. Jongeren lieten weten inderdaad op rellen uit te zijn. Onder meer zouden bushokjes eraan gaan en ruiten sneuvelen.

Zie ook: 'Het wordt één groot oorlogsgebied', Geitenkamp vreest nieuwjaarsrellen

De politie laat naar aanleiding van die berichtgeving aan Omroep Gelderland weten op te zullen treden bij overtredingen op het gebied van vuurwerk of corona in de wijk. Ook wordt er gehandhaafd als de openbare orde wordt verstoord en bij geweld tegen hulpverleners.

Verslaggever Huibert Veth op Radio Gelderland:

Opvallend en onopvallend toezicht

Over de tactieken en capaciteit, doet de politie geen uitspraken. Wel laat ze weten te hebben opgeschaald. "We monitoren de situatie en op grond daarvan zullen we zowel opvallend als onopvallend toezien op de veiligheid van de inwoners van de Geitenkamp."

Ouders verontwaardigd

Een aantal ouders die een waarschuwing kregen dat hun kind met verkeerde vrienden omgaat, waren daar verontwaardigd over, vertelt Marcouch. "Die hebben bezoek gekregen, waarin een en ander is toegelicht."

Ook laat de burgervader weten in de nacht van donderdag op vrijdag zelf bij de hulpverleners te zijn.

Zie ook:

Door: Huibert Veth