RTV Arnhem - Nieuws

ARNHEM - Arnhem gaat op veertien verschillende plekken in de stad onderzoek doen naar de ontwikkelingen van de natuur. Het onderzoek naar de biodiversiteit moet structureel plaatsvinden. Hierbij is er dus oog voor het aantrekkelijker maken van plant en dier.

De gemeente voelt druk op uitdragen van de biodiversiteit en ziet mogelijkheden bij het tegengaan van klimaatverandering. Biodiversiteit onderzoeken en vergroten waar nodig draagt volgens wethouder Cathelijne Bouwkamp bij aan het inperken van klimaatverandering. Volgens haar is het belangrijk om een steentje bij te dragen aan het algemeen belang.

Initiatieven in Arnhem

Naast dit onderzoek worden er al verschillende initiatieven om biodiversiteit te behouden en te vergroten in de praktijk gebracht, meldt de gemeente. Zo wordt bijvoorbeeld op bepaalde plekken heel beperkt gemaaid om onder meer struiken en insecten de ruimte te geven op leven. Dit is van belang om de voedselketen voor dieren, zoals vogels en bijen, in stand te houden.

Verder is de gemeente met een proef gestart met een eigen en natuurvriendelijke variant van composteren. Hierbij worden bladeren en snoei- en maaiafval omgezet tot ‘Bokashi’. Deze variant van compost draag bij aan een gezondere grond zo beschrijft de gemeente. Ook roept de gemeente inwoners op om zelf aan de slag te gaan met biodiversiteit. Hierbij kan men denken aan het beheren van stukje grond van een gemeentelijke moestuin.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.