RTV Arnhem - Nieuws
Bevat Video: Video

ARNHEM - De psychische zorgen als gevolg van de huidige coronacrisis worden duidelijker nu de lockdown langer duurt. In het drieluik 'Sociaal Gemis' vertellen Arnhemmers over hun problemen en hoe zij daar mee omgaan. "Even bellen is toch echt iets anders dan een arm om je heen."

Aan het woord is Judith Hakhvoort. Zij is een alleenstaande moeder en heeft zich ingeschreven bij een relatiebureau. Zij hoopt op een partner of een maatje. . "Ik mis dat al heel lang, maar door corona mis ik dat nog veel meer."

En zij is niet de enige, zo bevestigt Anita Abbring, die samen met haar man Jacco het relatiebureau ‘Schat in eigen stad’ is begonnen. Sinds de start in oktober zijn ze overspoeld met aanmeldingen. Via haar non-profit organisatie probeert ze zoveel mogen mensen te helpen hun sociale behoeften te vervullen. "Ik heb wel tot mijn verbazing gemerkt en ben daar soms ook best van geschrokken dat mensen zich geïsoleerd voelen."

In de tweede aflevering van ‘Sociaal Gemis’ praten we dinsdag 23 februari met John Schenker, hij traint onder meer voetbalclub E.S.A. en de Oldstars.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel