Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Met een goed gevoel loopt Joost Eerdmans zondagmiddag door Arnhem.

- Met een goed gevoel loopt Joost Eerdmans zondagmiddag door Arnhem. Een drukke campagneweek heeft JA21 in de peilingen 3 zetels opgeleverd, maandagavond zit hij bij Op1 en nu wandelt hij op zijn gemak door de Geitenkamp: “Ik denk dat wij er heel prettig opstaan.”

“Een hele goede ondersteuning”, vertelt Ben van Zadelhoff uit Arnhem. “Wij zijn een betrekkelijk kleine groep die de laatste weken geflyerd hebben.” Hij vindt het belangrijk dat JA21 straks ook lokaal actief wordt, maar Eerdmans is voorzichtig positief. “We moeten dat bekijken, dat is natuurlijk al over een jaar.” Hij wijst op Amsterdam waar de partij al in de gemeenteraad zit. “Dan is het vrij logisch dat je daar gaat meedoen en andere steden daar gaan we ons over buigen. Eerst maar eens de Tweede Kamer halen.”

Eerdmans hoopt dat zichtbaarheid in de Tweede Kamer een aanzuigende werking heeft. “Dat zie je wel vaker, als het nu een succes wordt, dat mensen zeggen ‘dan wil ik me ook in gaan zetten’. We gaan het stap voor stap bekijken waar we meedoen, maar als we de wind goed in de zeilen hebben, dan is alles mogelijk.”

Naast JA21 zijn ook de lijsttrekkers van Code Oranje, de PvdA en Forum voor Democratie in Arnhem geweest. Waar de bezoeken van de andere partijen rustig verliepen, bracht Baudet zo’n 200 mensen op de been. Bij de bijeenkomst zijn bovendien de geldende coronaregels overtreden, mede doordat de lijsttrekker handen gaf. Na een waarschuwing van de politie stopte hij daar mee.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel