20.000 posters en 2500 vlaggen moeten Arnhem in bekersfeer brengen - RTV Arnhem
Bevat Video: Video

ARNHEM - 20.000 posters en 2500 vlaggen hebben de voetbalvrienden uit Vak 112 laten drukken. Die moeten Arnhem in de sfeer gaan brengen voor de bekerfinale waarin Vitesse het op 18 april in de Rotterdamse Kuip tegen Ajax opneemt. Heel de stad moet geel en zwart kleuren. Keeper en aanvoerder Remko Pasveer nam dinsdagmiddag de eerste exemplaren in ontvangst.

"Een geweldig initiatief", vindt Pasveer. "We willen die cup naar Arnhem halen. Een gekleurde stad, zou ons daar enorm bij motiveren. Nog niet zo heel lang geleden heeft de stad meegemaakt wat het is om een beker te winnen." Al wordt het dit jaar wel anders vanwege corona, beseft de Vitesse-aanvoerder. "Maar de vreugde zal niet minder zijn."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Zie ook: 'De hele stad geel-zwart', tienduizend posters als steun voor Vitesse

'Come on you yellow blacks'

Pasveer heeft zojuist de vlag en poster uit handen van supporter Joris Meeuwsen ontvangen. Joris hijst zelf het eerste geelzwarte doek bij zijn woning in de Arnhemse wijk Molenbeke. "Come on you yellow blacks", leest hij voor. Onderaan de vlag staan de jaartallen van de finales die zijn club eerder speelde. "De laatste natuurlijk vier jaar geleden tegen AZ", herinnert hij zich de recente bekerwinst.

Maar niet alleen uit Arnhem, ook uit de dorpen eromheen komt interesse voor de vlaggen en posters, weet Joris. "We krijgen zoveel toestroom. Zelfs vanuit Groningen, Dedemsvaart en Mijdrecht. Vitesse-supporters zitten overal."

'Verbindt de stad'

De posters kunnen vanaf woensdag op 34 afhaalpunten worden opgehaald, legt Joris uit. "Iedereen mag er twee per persoon meenemen." Als dat straks allemaal ophangt, gaat dat wel wat doen, is Joris overtuigd. "Geel en zwart verbindt de stad."

En dat gevoel neemt de selectie mee naar Rotterdam, vertelt Pasveer. "Je speelt natuurlijk wel tegen een geweldige ploeg", tempert hij toch enigszins de verwachtingen. "Maar dit team wil prijzen winnen."

'Hele goede dag en veel lef'

Wat ervoor nodig is om Ajax te verslaan? "Iedereen moet een hele goede dag hebben en heel veel lef", weet Pasveer. Of hij zelf daarbij zijn doel schoon houdt, maakt hem 'eigenlijk helemaal niets uit'. "Als we uiteindelijk maar met die beker omhoog staan", besluit hij met een glimlach.

Door: Huibert Veth