'In Arnhem denken vooral witte mensen na over multicultureel beleid' - RTV Arnhem
Ankeiler: Het is een probleem dat het vooral witte mensen zijn die nadenken over het multiculturele beleid binnen de gemeente Arnhem.

ARNHEM - Het is een probleem dat het vooral witte mensen zijn die nadenken over het multiculturele beleid binnen de gemeente Arnhem. Dat constateert Max Daniel van de Nationale Politie woensdagavond op het gemeentehuis. Daar werd met verschillende gasten gesproken over hoe de gemeente inclusiever kan worden.

"Zie je wat je niet kunt zien", vervolgt Daniel retorisch op de vraag of witte mensen kunnen bepalen waar mensen met een andere culturele achtergrond behoefte aan hebben. "Dat kun je niet", antwoordt hij zelf.

Als voorbeeld haalt hij aan dat het motief van eerwraak bij misdaden 30 jaar geleden binnen de politie totaal niet op het netvlies stond. "Later kwamen we erachter dan we nog meer niet wisten. Dan ervaar je de noodzaak van diversiteit."

Aanleiding voor het gesprek was het veelbesproken onderzoek van de Universiteit van Tilburg dat discriminatie binnen het personeelsbeleid van de gemeente aantoont. Dat deed vooral stof opwaaien, omdat het jarenlang bewust werd achtergehouden. Deze avond was bedoeld als aanzet om naar de inhoud ervan te kijken.

Zie ook: Wethouders blijven zitten na discriminatierel: 'Ik snap niet dat je met zo weinig vertrouwen doorgaat'

'Zonder probleembesef, heeft het geen zin'

Professor Hans Siebers, die het rapport schreef, is ook uitgenodigd maar wees het aanbod af. Een gesprek over concrete maatregelen en aanbevelingen zou volgens hem afleiden van het werkelijke probleem: het gebrek aan probleembesef bij de gemeente. "Daar heb ik twee jaar geleden al op gewezen en ik zie niet dat daar de afgelopen maanden iets aan is veranderd. Zonder probleembesef kun je maatregelen nemen die je wilt, maar dat heeft in de praktijk weinig zin."

Het zit hier nog niet in de haarvaten dat we een groot probleem hebben, bevestigt Klaartje van Dillen (CDA) zijn waarneming.

Of er verplichte quota ingesteld moeten worden om de diversiteitsdoelstellingen te halen? Volgens directeur Harm Albert Zanting van Arcadis kan dat, maar dan moet je beginnen bij de top van de organisatie. Die zou het goede voorbeeld moeten geven. "Bovendien zijn het minder mensen. Vier van de acht bijvoorbeeld, is makkelijker haalbaar."

Zanting waarschuwt voor onrealistische quota die tegen je kunnen gaan werken. Ook benadrukt hij dat uiteindelijk wel de meest geschikte kandidaat aangenomen moet worden.

'Dan waren de toiletten schoon'

Daniel ziet dat diversiteitsquota binnen sommige regio's van de politie 'makkelijk gehaald werden'. Om daar cynisch aan toe te voegen: "Maar dat hield je vol tot 9.00 uur 's morgens. Dan waren namelijk alle toiletten schoon."

Verder geeft Daniel het stadsbestuur mee vooral geen dure adviesbureaus in te huren die moeten helpen de organisatie inclusiever te maken. "Er zijn heel veel bedrijven en organisaties op zoek naar de juiste balans op dat gebied. Breng die kennis nu eens bij elkaar."

Na de meivakantie zal de gemeenteraad verder spreken over het onderwerp.

Zie ook:

Door: Huibert Veth