Afdrukken
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: wandelroute door Rozendaal Foto: Rob Wolfs
Ankeiler: Bezigheid nummer één in coronatijd is toch zeker wel wandelen. Wandelen is ongeacht leeftijd, omgeving en achtergrond iets wat voor iedereen toegankelijk is.

- Bezigheid nummer één in coronatijd is toch zeker wel wandelen. Wandelen is ongeacht leeftijd, omgeving en achtergrond iets wat voor iedereen toegankelijk is. In ‘Groen Geluk’ gaat RTV Arnhem samen met wandelroutemaker Rob Wolfs op zoek naar de leukste en mooiste wandelroutes in de Gelderse natuur.

In de derde aflevering brengen we een bezoek aan Rozendaal. De gemeente telt veel rijksmonumenten, waaronder het mooie ‘kasteel Rosendael’. Hier spreken we Atie Snel, zij is vrijwilligster en geeft rondleidingen. "De tuinen geven mij elke keer, in welk jaargetijde dan ook, een heerlijk gevoel om in te wandelen. En de geschiedenis, als je nagaat hoeveel dna er op de trapleu-ningen zit, dat vind ik heel mooi om me te realiseren."

Samen met Rob ontdekken we via een route van 5 km de rijke historie van Rozendaal. Een goede wandeling bestaat volgens hem uit onverharde paden, die zorgen ervoor dat je veel exclusiviteit als wandelaar hebt en daarnaast vindt hij ook variatie heel belangrijk. Afwisseling in paden, afwisseling in natuur en landschap daar gaat het vooral voor mij om. Afwisseling die in Rozendaal volop te vinden is.

Wil je zelf ook graag op pad en deze route wandelen? Bekijk dan de kaart.

In de vierde en laatste aflevering van ‘Groen geluk’ maken we een leuke wandeling in Renkum bij de Uiterwaarden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel