Mes gaat in 'snelweg' in Rozendaal - RTV Arnhem
Ankeiler: De gemeente Rozendaal wil nog deze zomer een einde maken aan de gevaarlijke verkeerssituatie op de Kerklaan.

ROZENDAAL - De gemeente Rozendaal wil nog deze zomer een einde maken aan de gevaarlijke verkeerssituatie op de Kerklaan. Er zijn geregeld aanrijdingen en bijna-ongelukken waarbij voetgangers en wielrenners betrokken zijn.

Een wandelaarster uit Heteren (28) ging zondag hard onderuit na te zijn aangereden door een wielrenner uit Maastricht. Vermoedelijk zag de vrouw de fietser over het hoofd. Beiden raakten gewond, de vrouw moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Drie jaar geleden overleed een vrouw van 83 jaar uit Oosterbeek aan de verwondingen die ze op die plek opliep na een botsing met een wielrenner.

Weg wordt smaller

Begin dit jaar stelde de gemeenteraad van Rozendaal 79.500 euro beschikbaar voor het aanpakken van de Kerklaan. Dat moet rond de bouwvak beginnen. Er komen versmallingen en middenstroken.

"Weggebruikers gaan we waarschuwen dat er een versmalling aankomt en dat de snelheid omlaag moet", zegt wethouder Simon Warmerdam (Rosendael '74). Vanaf de Beekhuizenseweg begint die waarschuwing bij restaurant The Hunting Lodge. Warmerdam: "We veranderen daar ook de kleur van het wegdek."

Boete voor te snelle wielrenner

Verkeer heeft zowel vanaf de rotonde Schelmseweg/Kerklaan als vanaf de Beekhuizenseweg veel snelheid, terwijl de maximumsnelheid dertig kilometer per uur is. Wielrenners minderen op de Kerklaan amper vaart. Toen hulpverleners zich zondag om de vrouw bekommerden, meldt een fotograaf, kwamen grote groepen wielrenners in volle vaart naar beneden.

Afgelopen zomer slingerde de politie bij een verkeerscontrole in Rozendaal een wielrenner op de bon toen die met 45 kilometer per uur het bord van 30 passeerde.