Arnhemse Uitnacht verplaatst naar september - RTV Arnhem
Ankeiler: De Arnhemse Uitnacht is verplaatst naar 3 september. Normaliter vindt het culturele festijn plaats in januari, maar dat was door corona onmogelijk.

ARNHEM - De Arnhemse Uitnacht is verplaatst naar 3 september. Normaliter vindt het culturele festijn plaats in januari, maar dat was door corona onmogelijk. De organisatie is blij dat er een nieuwe datum gevonden is.

“We zijn vol enthousiasme en positief doorgegaan met organiseren”, zegt Karin Terwisse van de Arnhemse Uitnacht. “Alle cultuurhuizen doen hun deuren weer open en er is veel moois te zien. Gelukkig konden we een groot deel van het programma doorschuiven en hebben we wat nieuwe activiteiten toe kunnen voegen.” Het programma is net als andere jaren breed, zegt Terwisse. “Dans, muziek, theater, film en dat op veel culturele locaties in het centrum: Rozet, Musis, Posttheater, Focus en in de Eusebiuskerk.”

De blijdschap overheerst bij de organisatie, maar er is ook nog veel onduidelijk. “We richten ons vooral op een indoorprogramma. Er is wel een programma op straat, maar voorzichtig. Hopelijk is er in september meer mogelijk”, aldus Terwisse. Hoeveel publiek er bij voorstellingen aanwezig mag zijn is ook nog niet bekend. “Het wordt steeds een stukje meer, maar ik denk dat we in september nog wel aan de anderhalve meter vastzitten”, zegt de organisator.

‘Door tot het klaar is’

“Die maatregelen zorgen ervoor dat ook nog niet duidelijk is hoe lang het programma duurt.” In normale tijden duurt de Uitnacht tot halverwege de nacht, maar daar kan Terwisse nu weinig over zeggen. “Je ziet nu ook dat de sluitingstijd van de horeca opschuift. Dat was 18.00 uur, is nu 20.00 uur en wordt 22.00 uur. We beginnen in ieder geval om 19.30 uur en gaan door tot het klaar is, zeggen we voor nu.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel