Bronbeek heeft weer plantenkalender - RTV Arnhem
Ankeiler: In de tuin van landgoed Bronbeek in Arnhem is sinds deze week weer een plantenkalender te zien. Iedere dag wordt in het bloemenperk de datum van de dag uitgebeeld met planten.

ARNHEM - In de tuin van landgoed Bronbeek in Arnhem is sinds deze week weer een plantenkalender te zien. Iedere dag wordt in het bloemenperk de datum van de dag uitgebeeld met planten.

Het tuinpersoneel van het museum en Koninklijk Tehuis voor oud-militairen is afgelopen week druk bezig geweest om de plantenkalender aan te leggen. Het thema is dit jaar veteranen. In de aankleding is dat terug te zien in het V-logo dat militairen na hun missie uitgereikt krijgen in de vorm van een speld. De V is uitgebeeld in planten, net als het logo van het Nederlands Veteraneninstituut dat ook in de border verwerkt is.

Elke dag wordt de datum van die dag met planten in het veld gepoot. De traditie gaat terug tot 1938 toen de eerste plantenkalender aangelegd werd. Het perkje met de planten is tot en met september te zien in de tuin van het landgoed.

Door: Adriƫnne Huizer

šŸ’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.