Arnhem heeft na discriminatieaffaire tijdelijke gemeentesecretaris - RTV Arnhem
Ankeiler: De gemeente Arnhem heeft een nieuwe gemeentesecretaris, nadat de vorige opstapte na de discriminatierel in het stadhuis.

ARNHEM - De gemeente Arnhem heeft een nieuwe gemeentesecretaris, nadat de vorige opstapte na de discriminatierel in het stadhuis.

De gemeentesecretaris is een belangrijke functie binnen een gemeente en de hoogste ambtelijke post. De nieuwe gemeentesecretaris Jan Herman de Baas gaat het tijdelijk doen. Ondertussen zoekt het stadsbestuur verder naar een definitieve invulling voor deze post.

De vorige gemeentesecretaris vertrok samen met een collega na een onderzoek naar het veelbesproken discriminatierapport. Even daarvoor hadden de twee ambtenaren zich al ziek gemeld.

Wethouder Jan van Dellen zei toen dat er met de gemeentesecretaris 'in goed overleg overeen was gekomen dat een verandering van werkomgeving goed voor hem zou zijn'. Bronnen vertelden echter aan Omroep Gelderland dat de twee ambtenaren door het college waren 'geslachtofferd' voor hun rol in de discriminatieaffaire. Die handelswijze zou tot een angstcultuur binnen het stadhuis hebben geleid.

Zie ook: