Afdrukken
Lead image 1:
Lead image TXT 1: De drempel liet sporen na. Foto: Omroep Gelderland
Ankeiler: De tijdelijke geel-zwarte drempels die de gemeente Arnhem een aantal dagen geleden plaatste bij het RijnWaalpad, zijn gestolen.

- De tijdelijke geel-zwarte drempels die de gemeente Arnhem een aantal dagen geleden plaatste bij het RijnWaalpad, zijn gestolen. De twee drempels lagen bij de kruising met de Rijkerswoerdsestraat.

Hoe de diefstal heeft kunnen gebeuren, weet de gemeente niet. "Ze zaten met schroeven vast in het wegdek. Kennelijk moeten we op zoek naar een alternatief wat beter vastzit", zegt een woordvoerder.

Ook is nog onduidelijk wie betrokken is bij het stelen van de drempels. "Maar het is onbegrijpelijk en schandalig, wie het ook gedaan heeft." De gemeente gaat daarom morgen aangifte doen bij de politie.

De tekst gaat verder onder de foto

Afbeelding
De drempel liet sporen na. Foto: Omroep Gelderland

Regelmatig ongelukken

Op de kruising gebeurden de afgelopen jaren regelmatig ongelukken. Daarom besloot de gemeente om de drempels als tijdelijke oplossing te plaatsen.

"Ze lagen daar niet voor niets. We moeten voor de langere termijn op zoek naar een betere oplossing, maar deze drempels lagen er tijdelijk voor extra veiligheid", aldus de woordvoerder.

Zie ook: 'Het was wachten op een dodelijk ongeval', zeggen omwonenden RijnWaalpad

Deel dit artikel