Afdrukken
Ankeiler: Als het mag, dan gaat-ie er zaterdag 26 juni ook gelijk komen: de megakermis bij stadion GelreDome in Arnhem.

ARNHEM - Als het mag, dan gaat-ie er zaterdag 26 juni ook gelijk komen: de megakermis bij stadion GelreDome in Arnhem. Daarmee is die kermis dan ook de eerste in Nederland na de lockdown, zegt de organisatie.

Officieel moet het demissionair kabinet vrijdag nog bekendmaken dat de geplande versoepelingen niet op 30 juni ingaan, maar al vier dagen eerder; op 26 juni. Toch lijkt het er sterk op dat die mededeling er komt tijdens een nieuwe persconferentie van het kabinet.

De organisatie van de megakermis op het terrein bij GelreDome wacht daar niet op. Via Facebook wordt het evenement al groot aangekondigd. Bij groen licht wordt het gehouden van zaterdag 26 juni tot en met zondag 11 juli.

Hoogste zweefmolen ter wereld

Volgens Jean de Vries van de organisatie wordt de megakermis een groot spektakel: "Er komen zo'n 75 attracties, waaronder de hoogste transportabele zweefmolen ter wereld. Die is 85 meter hoog. Dan kun je over heel Arnhem kijken."

Zondag wordt waarschijnlijk begonnen met de opbouw van één van de grote attracties: de achtbaan. Pas maandag worden alle nutsvoorzieningen aangelegd, vertelt De Vries: "Sommigen beginnen wat eerder te bouwen. Want we hebben een jaar stilgestaan, dus er moet nog gekeurd worden."

Laatste puntjes op de i

De vergunning voor het evenement is nog niet helemaal rond, bevestigt een woordvoerder van de gemeente Arnhem: "Er volgt nog een overleg. De laatste puntjes worden op de i gezet." Volgende week neemt de gemeente een definitief besluit over de vergunning.

Zie ook: 'We voelen ons machteloos', kermisexploitanten weten nog altijd niet wanneer ze open mogen

Deel dit artikel