Afdrukken
Ankeiler: Arnhem sluit vanaf maandag een deel van de Rijnkade en de Boterdijk af om een einde te maken aan de aanhoudende overlast.

ARNHEM - Arnhem sluit vanaf maandag een deel van de Rijnkade en de Boterdijk af om een einde te maken aan de aanhoudende overlast. Van 16.00 uur 's middags tot 06.00 uur 's morgens is het niet meer toegestaan om de kade op te rijden.

De Rijnkade tussen beide bruggen over de Rijn was in de coronatijd afgesloten. Nu de kade weer toegankelijk is wordt hij elke dag gebruikt voor straatraces en expres zo hard mogelijk rijden en remmen. De gemeente plaatste al bloembakken op de straat en de politie heeft veel gecontroleerd, maar dat heeft onvoldoende geholpen.

Lachgas en drugs

Daarnaast hangen er in de late avond en nacht groepen jongeren rond die lachgas en drugs gebruiken en alcohol drinken. De afsluiting geldt voorlopig voor twee maanden. Bestemmingsverkeer is wel toegestaan.

Ook in andere plaatsen nemen gemeenten maatregelen tegen vooral jongeren die op kades langs de rivieren rondhangen. Deventer sloot al een deel van de IJsselkade en Nijmegen maakte de Waalkade ontoegankelijk. Sinds de Waalkade aan de kant van het stadscentrum dicht is heeft de overlast zich verplaatst naar het eiland in de Waal bij Nijmegen.

Deel dit artikel