Lead image 1:
Lead image TXT 1: De Arnhemse Steenstraat. Foto: ANP
Ankeiler: Wethouder Jan van Dellen is bezig om de invulling van het type winkels dat zich in de Arnhemse Steenstraat vestigt meer te reguleren.

- Wethouder Jan van Dellen is bezig om de invulling van het type winkels dat zich in de Arnhemse Steenstraat vestigt meer te reguleren. Dat liet hij woensdagavond weten na een voorstel van DENK Verenigd Arnhem.

Ook heeft de gemeente iemand ingehuurd om met pandeigenaren in gesprek te gaan over de invulling wanneer hun vastgoed leeg komt te staan. Verder wil Van Dellen invloed uitoefenen op toekomstige huurders via de vergunningverlening.

DENK Verenigd Arnhem stelt dat in veel winkelstraten vooral kappers of telefoonzaken zijn gevestigd. Zeker in de Steenstraat is dat een herkenbaar beeld, waarbij de vraag rijst hoe al die ondernemingen levensvatbaar kunnen zijn. Zowel ondernemers als inwoners zouden erover klagen.

'Levendigheid en verkleuring'

De partij wil dan ook meer levendigheid, beleving en verkleuring in de Arnhemse winkelstraten. Voor wat betreft de Steenstraat is de wethouder daarmee al 'druk met de uitvoering'.