Live Live

Actie Behoud Bomen vindt plaats bij Blauwe Golven

Gepubliceerd: Maandag 11 november 2019 12:55

Actie Behoud Bomen vindt plaats bij Blauwe Golven

Enkele actiegroepen, waaronder Behoud Bomen en bewoners van de VvE Du Soleil-flat Arnhem hebben maandag 11 november een actie op touw gezet bij de Blauwe Golven.

Enkele actiegroepen, waaronder Behoud Bomen en bewoners van de VvE Du Soleil-flat Arnhem, hebben maandag 11 november een actie op touw gezet bij de Blauwe Golven.De actie was bedoeld om de Blauwe Golven weer op een positieve manier op de kaart te zetten en aandacht te vragen voor het bomenbeleid van de gemeente. 

Het plan was om bomen te planten op braakliggende stukken grond in de buurt van de Blauwe Golven. Verder moeten er wat bosjes en een soort parkje komen. De bosjes worden vernoemd naar plaatselijke politici die verbonden zijn aan de discussie over het bomenbeleid in Arnhem. 

Er zijn destijds voor de herinrichting van het Roermondplein tientallen platanen gekapt. Hoewel de gemeente beloofde nieuwe bomen te plaatsen, is dat nog altijd niet gebeurd, terwijl de werkzaamheden aan het plein al een half jaar geleden zijn afgerond. Ook aan de Blauwe Golven zelf is nog niets gedaan.

Mark Bosch, initiatiefnemer van Behoud Bomen Arnhem sprak vandaag op RTV Arnhem over zijn beweegredenen achter deze actie. Hij wil een duidelijk signaal geven aan de gemeente. Er gebeurt te weinig; er wordt te lang gesteggeld, zonder enig resultaat. `Maak van de Blauwe Golven weer een kunstwerk waar Arnhem trots op kan zijn,’ stelde hij. `Neem nu niet weer een of ander bureautje in de arm voor een geldverslindend project dat weer tien jaar in beslag neemt, maar ga zelf aan de slag.’

De feestelijke naamonthulling van het parkje vond maandagochtend 11 november plaats om precies 11 over 11. Een van de bosjes kreeg de naam van Groen Links wethouder Cathelijne Bouwkamp van Duurzaamheid. De namen zijn ironisch bedoeld, of in elk geval als hint aan politici om eens in actie te komen. Een bewoner van de Du Soleil-flat gaf tijdens de actie aan zich met name door Groen Links flink in de steek gelaten te voelen

Er waren ongeveer twintig mensen aanwezig bij de actie. Ook RTV Arnhem woonde de actie bij. Hoewel uitgenodigd, zijn er geen politici gesignaleerd.

Luister het interview terug via met Mark Bosch:
https://audiomack.com/song/rtvarnhem/mark-bosch-actie-behoud-bomen-arnhem-blauwe-golven

Ook kunt u hier geluidsfragmenten terugluisteren van de actie zelf:
https://audiomack.com/song/rtvarnhem/cathelijne-bouwkamp-bosje

Deel deze pagina: