Live Live

Afstand houden vanwege het coronavirus, hoe goed lukt dat?

Gepubliceerd: Zaterdag 21 maart 2020 20:09

Afstand houden vanwege het coronavirus, hoe goed lukt dat?

Ondanks de koude oostenwind lag het sociale leven in de regio zaterdag niet helemaal stil. Bouwmarkten en tuincentra hadden het druk zoals op een normale zaterdag in de lente. In parken zoals Presikhaaf werd volop buiten gesport en ook in de Meinerswijk en Stadsblokken waren veel Arnhemmers te vinden voor een wandeling door de uiterwaarden. Beeld: Wijkagent Geitenkamp (Instagram)

En anderhalve meter afstand houden? Dat lukt op de ene plaats beter dan op de andere. Zo stonden er voor de bakker en slager rijen waar keurig afstand werd gehouden. In supermarkten was het beeld vaak anders, daar werd de regel om 1,5 meter afstand te bewaren vooral in de gangpaden lang niet altijd opgevolgd.

Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus stelt de overheid. Je kunt naar buiten, boodschappen doen of de hond uitlaten, maar houd in groepen waar mogelijk 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar. Het advies is om het vieren van feestjes zoals verjaardagen voorlopig uit te stellen. En om zo min mogelijk op bezoek te gaan bij ouderen en mensen met verminderde weerstand.

Deel deze pagina: