Live Live

Arnhem 6e plek in de TomTom Traffic Index Nederlandse steden met meeste vertragingen

Gepubliceerd: Woensdag 29 januari 2020 12:13

Arnhem 6e plek in de TomTom Traffic Index Nederlandse steden met meeste vertragingen

Door de vele verkeersopstoppingen duurde een gemiddelde autorit in Arnhem vorig jaar 26% langer dan zou kunnen. Dit komt neer op een extra reistijd van bijna 8 minuten op een rit van een half uur.

Diezelfde rit tijdens de spits rijden leverde in 2019 zelfs de dubbele vertraging op; maar liefst 16 extra minuten. De belangrijkste knelpunten in de stad zijn: de Sonsbeekweg, de Apeldoornseweg, de Zijpendaalseweg, Ir J.P. van Muijlwijkstraat en de Amsterdamseweg. Voor de rest van Gelderland is het alleen in Nijmegen nog erger; een 4e plek in de lijst van stadse filegruwelen. Leiden, Den Haag en Haarlem vormen de top 3.

Over het hele afgelopen jaar gezien, zorgden de verkeersopstoppingen voor een gemiddeld 119 uur langere reistijd voor automobilisten. Dat zijn bijna 5 etmalen extra stilzitten in de auto! Wat doe je dan eigenlijk? Een rondje navraag op kantoor leverde naast voor de hand liggende antwoorden: ‘naar RTV Arnhem luisteren natuurlijk,’ en ‘ga toch lekker op de fiets!’ verder vooral op dat er vooral ontzettend veel gebeld wordt in de auto.

Was u vanochtend op tijd? Volgens de grafieken op de site van TomTom was de file vanochtend om 08.00 uur met 33% vertraging nét iets minder dan vorig jaar, maar om 09.00 uur was die aanzienlijk meer…


Foto: Omroep Gelderland, Marc Pluim

Deel deze pagina: