Live Live

Arnhem aangeslagen: 2 doden bij fatale brand tijdens Nieuwjaarsnacht

Gepubliceerd: Woensdag 01 januari 2020 20:41

Arnhem aangeslagen: 2 doden bij fatale brand tijdens Nieuwjaarsnacht

Arnhem is aangeslagen door de brand Nieuwjaarsnacht in een flat aan het Gelderseplein. Daarbij kwamen een vader van 39 jaar en zijn 4-jarig zoontje om het leven. De moeder (36) en dochter (8) uit hetzelfde gezin zijn zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Het gezin kwam vast te zitten in de lift toen de stroom uitviel door  brand in het trappenhuis van de flat. Zij werden door de brandweer gevonden nadat de brand was geblust.  Reanimatie mocht niet meer baten.


Foto: Omroep Gelderland

De brand is waarschijnlijk veroorzaakt door vuurwerk. Bewoners van de flat vertelden aan de NOS dat er in centrale hal van de flat voor de jaarwisseling een bankstel stond. Mogelijk heeft dit bankstel vlamgevat met fatale gevolgen.

Twee jongens aangehouden
De politie hield in de loop van woensdag twee jongens van 12 en 13 jaar oud aan. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij brandstichting dood tot gevolg. De politie zag de jongens op camerabeelden die werden gemaakt bij de ingang van de flat. De jongens zijn in bijzijn van hun ouders en een advocaat verhoord.

Burgemeester Marcouch 'geschokt'
Burgemeester Marcouch reageerde Nieuwjaarsdag geschokt op de fatale brand. 'Ik ben geschokt, Arnhem is geschokt. Wat vannacht in deze flat aan het Gelderseplein is gebeurd, is een groot drama dat onvoorstelbaar diep ingrijpt in de levens van de betrokkenen.'

Deel deze pagina: