Live Live

Arnhem hindert broeden eenden en zwanen

Gepubliceerd: Vrijdag 13 maart 2020 19:16

Arnhem hindert broeden eenden en zwanen

In het Lauwersgrachtpark in Arnhem worden volgens de Arnhemse burger Arnold Brouwer de watervogels het broeden op een veilige plaats, op het eilandje in de gracht, door een hek onmogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem.

Daarom wil Brouwers de Dierenbescherming oproepen de gemeenste Arnhem aan te spreken en te verzoeken dat hek rond het eiland weg te halen. Er is volgens hem geen tijd te verliezen. Het voorjaar staat voor de deur.

Hek tegen ganzen
Wat is er aan de hand? Sinds kort heeft de gemeente het dichtbegroeide eilandje rondom afgesloten met een groot hek. Doel daarvan is te voorkomen dat de ganzen daar ook gaan broeden.

Dierenleed
Brouwer vraagt zich af waar de eenden en de zwanen, dan moeten broeden? Het eilandje is al sinds mensenheugenis de enige veilig broedplaats in het Lauwersgrachtpark. Op de onbeschermde oevers zijn de eenden en zwanen niet veilig voor de vele loslopende honden en de mensendrukte. Daar broeden ze niet. Brouwer; “Geen van de bestuurders heeft blijkbaar nagedacht over de gevolgen van het hek rondom het eilandje voor eenden.” Het lijkt er weer veel op dat de gemeente beleidsmatig het kind met het badwater heeft weggegooid. En zijn die ganzen werkelijk zo’n groot probleem dat daarvoor het broeden van eenden moet worden voorkomen. Het is politiek met de botte bijl, ondoordacht en vooral ook ongewenst, want als de eenden en zwanen toch hun natuur volgen en onbeschermd op de oever gaan broeden en de nesten worden verstoord of ze worden aangevallen door honden dan veroorzaakt dat dierenleed.

Deel deze pagina: