Live Live

Arnhem Report - Autisme in Arnhem

Gepubliceerd: Vrijdag 14 februari 2020 18:29

Arnhem Report - Autisme in Arnhem

In deze Arnhem Report bezioekt Anne van Ginkel Krekel Autisme Coaching op de Zijpendaalseweg tegenover het Sonsbeekpark. Wat is Autisme precies, hoe herken je het, wat voor varianten zijn er van het Autisme Spectrum Stoornis en hoe ga je ermee om als persoon zonder Autisme.

Mensen met Autisme hebben een andere omgangsvorm dan mensen zonder Autisme, die neurotypische mensen genoemd worden. De meerderheid van de mensen is dus neurotypisch. Autisten beleven de realiteit anders dan andere mensen, maar worden vaak ten onrechte als een uniforme groep gezien.

In de autismespectrumstoornis heb je diverse types autismen zoals de autistische stoornis (ook wel klassiek autisme genoemd), het syndroom van Asperger en PPD-NOS. Mensen met alledrie de soorten autisme hebben problemen op het gebied van sociale communicatie en sociale interactie.

Sinds 2913 bestaat nog maar één overkoepelende classificatie: de autismespectrumstoornis (ASS). Maar in deze aflevering gebruiken we nog de drie subtypen van autisme.

Autisme heeft invloed op alle facetten van het leven. Levensloopbegeleiding is maatwerk en kan dan ook bestaan uit begeleiding op alle levensgebieden zoals werk, studie, dagbesteding, huishouden, persoonlijke verzorging, financiën contacten, relaties, gezondheid en wonen.

KrekelAutismeCoaching biedt levensloopbegeleiding aan normaal tot hoogbegaafde kinderen, jeugdigen en volwassenen met een conditie in het autismespectrum , en aan hun sociale omgeving.

Deel deze pagina: